четвъртък, 17 март 2011 г.

Goran Bregovic - Kalashnikov

За всички оклюмали:Още докато е под DOS юзера "Mother" подава сигнали към шината на Червената шапчица да копира малко банички в директорията на старата версия Баба 1.2. Червената шапчица започва незабавно да отделя процесорно време за обработка на сигнала и копирането. Но в това време се оказва, че в оперативната памет се е намъкнал вируса "Вълк" версия 2.11, и започва да чете хекс-кода на Червена шапчица. Така Червената шапчица преминава в режим на времеделение и процесора й започва да работи по-бавно. Вълкът, който е ъпгрейдвана версия, (добавена му е командата Search) се оказва с по-голяма производителност и пръв файндва архивните копия на Баба 1.2 и дава ирейз на цялата версия на Баба 1.2. Вълкът настанява свои файлове в директорията, която остава със същото име и така си осигурява свободен достъп до архивите на Червена шапчица. При достигането на обработените данни на Червена шапчица, той ги делейтва, като игнорира опитите й да ги разпознае от архива.
Обаче в това време антивирусния пакет, последна версия "Ловец" 6.29, снабден с ъпгрейдавана версия за унищожаване на вируси "Автомат Калашников 4.7", открива вируса Вълк и го изтрива, като го маркира като бед сектор. По-нататъка Ловец 6.29 ъндилейтва успешно изтритите фаилове на Баба 1.2 и Червена шапчица, които остават годни за по-нататъшна експлоатация.

:)))

4 коментара:

 1. Пуцай, куме!!!  А "Ъндъргаунд" ми е любим. :)

  ОтговорИзтриване
 2. Юни, отново точно включване. Имах днес изненадваща половиндневна хакерска атака от най-лютата версия на Баба 1.2, при което само ни подразни с тава банички, без да откопира и трохичка в хоум директорията ни. Желанието да стрелям, да стрелям, да стрелям ... е обсебващо и не иска да ме напусне.

  ОтговорИзтриване
 3. Сега се замислих, че това е може би най-популярната, обичана и разказвана във всевъзможни варианти детска приказка. Обаче никъде няма и намек бабетката каква го играе. Трябва да е само тъща, абсурд да е свекървещица. Опс - съкровище. Толкова грижовна снаха, която да причини заради свеки този кошмар на собствената си дъщеричка, още не се е родила. Няма и да се роди сигурно. :)

  ОтговорИзтриване
 4. И на мен, Фроги!
  :)

  Точе, днес синът ми казал в училище, че по професия съм хакер. Стана ми едно мило...
  :)))

  ОтговорИзтриване