понеделник, 14 ноември 2011 г.

Goran Bregovic - Mesecina

Pokriva nas tama joj.
A ja se pitam moja draga
Sta ce biti sa nama?
Mesecina, mesecina,
йо-и йой йо-и йой...

Хоп-троп - поздрав за Месечината, ерудитите и спешъл за Фрогито и другите ранобудници!

16 коментара:

  1. Опс, йюппс - лек-ко-о...счу-пи-пи мундщуците ве ей!
    :)))

    ОтговорИзтриване
  2. Аз определено не съм от ранобудниците :( (прозяв)
    но песента е класика! :) Братовчедке, загуби се нещо, липсваш ми. Надявам се Дракула не ти е оставил спомен на врата :)

    ОтговорИзтриване
  3. Хъркам, братовчедке - по цял ден... :)
    Правя нощни набези само. :P

    ОтговорИзтриване
  4. Ме-се-чи-на, ме-се-чи-на ийоий-ийоиййй...

    Друс-тръс-тряс и прочие. :))

    Ма как обичам мазни кларинети рано-рано, ти да видиш. :Р

    ОтговорИзтриване
  5. Юпссс - хо-хо - разплиска ми кафето! :D :))))

    ОтговорИзтриване
  6. То няма какво да се коментира... Песента е КЛАСИКАААА...

    ОтговорИзтриване
  7. една уникална култова песен за Балканите, мисля че даже впечатлява и много чужденци от запада, не съм сигурна обаче как реагират източните народи на това балканско парче - интересно ми е да разбера, поздрави до всички и до скоро

    ОтговорИзтриване
  8. ГОРАН БРЕГОВИЧ Е ТАЛАНТ, КОЙТО ЧУЕШ ЛИ ВЕДНЪЖ НЯМА КАК ДА СБЪРКАШ С НЯКОЙ ДРУГ ИЛИ ЗАБРАВИШ. ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ГЛАС И УСЕТ КЪМ МЕЛОДИЯТА И ТОВА КАК ДА ТЕ НАКАРА ДА ЗАТАНЦУВАШ ИЛИ ДА ТИ ТРЕПНЕ ОТ ВЪТРЕ НЕЩО.Песента, която е на статията е уникална.Чудя се колко вида инструменти има тука?!Благодаря за песента и това, че ме разнообразихте малко, ще очаквам и други ваши публикации.

    ОтговорИзтриване
  9. Имаш изключителен талант към това да придават огромно чувство и емоция чрез своята музика.Веднага ти става весело , кръвта ти за трепва и ти се иска да танцуваш.Имат няколко много запомнящи се изпълнения.Няма как да не останат незабелязани.Месечината е стар хит,но и в наши дни е страхотно изпълнение.Известни са из целите Балкани.Имат стил и не се отказват от него.Днес наблюдавах една сватба където ако не се лъжа точно тази песен се опитваха да свирят, барабаниста, човека с акордеона и още един инструмент имамше,но не му знам името, за хоро е много подходяща песента.

    ОтговорИзтриване
  10. Радвам се че попаднах на тази статия.Благодаря за хубавата песничка.Това са едни велики музиканти със страхотен талант и стил.В тяхната музика можеш да откриеш една огромна веселба и изтънченост по свой си начин.Много пъстра и богата на инструменти.Няма как да чуеш "Pokriva nas tama joj.A ja se pitam moja draga Sta ce biti sa nama? Mesecina, mesecina, йо-и йой йо-и йой.." и да не ти трепне кръвта да започнеш да танцуваш и да си я тананикаш.Много е заразно.

    ОтговорИзтриване
  11. Колкото и тъжно да ми е било понякога винаги чуя ли Горан Брегович забравям за всякакви проблеми и работа и започвам да танцувам.Много мелодични и весели песни, които са изпълнени с чувство.Не напразно има няколко доста добри филми, които са озвучени от техни изпълнения.И аз ви благодаря за песничката. .От доста време не бях попадала на тях, сега даже ще потърся и други техни."Pokriva nas tama joj.A ja se pitam moja dragaSta ce biti sa nama?
    Mesecina, mesecina,йо-и йой йо-и йой." трала ла ....няма как да не запееш или поне да не затананикаш.Много бих искал ада ги гледам и слушам на живо.

    ОтговорИзтриване
  12. Невероятен оркестър е това.Горан Брегович има уникален и неповторим стил.

    ОтговорИзтриване
  13. Само от първо четене на тази строфа,която сте споделили с нас..." okriva nas tama joj.
    A ja se pitam moja draga Sta ce biti sa nama?Mesecina, mesecina, йо-и йой йо-и йой..." и започнах да си пея и да танцувам много е зареждаща и зарибяваща, да не говорим, че веднага я запомних песента, благодаря че споделихте с нас този клип от много време не бях слушала такъв стил и ми хареса. Дано често да ни изненадвате така.

    ОтговорИзтриване
  14. Доставка на марков алкохол, ранни записвания в там където беше, парфюмите, дайвинга и най-вече почивките в Мехикото - щот съм изключително добра и възпитана:
    http://www.youtube.com/watch?v=kNrIHT69F48

    Да, и на мен ми е гадно, че не дойдоха...

    ОтговорИзтриване
  15. хахаха става ми весело дори и само при вида на неговото име и веднага мозъкът ми прави асоцияция с неговите песни , благодаря за клипчето..." Pokriva nas tama joj.A ja se pitam moja draga Sta ce biti sa nama? Mesecina, mesecina, йо-и йой йо-и йой......' уникални песни,които съм сигурна, че и след 20 години отново ще се помнят и ще се пускат на места. Определено си заслужава, това е музика за душата , за танци и за веселба.

    ОтговорИзтриване